Miten Google Daydream VR-lasit eroavat kilpailijoista?

Android Policen tietojen mukaan ensimmäinen Google Daydream -yhteensopiva puhelin julkaistaan 4.10.2016. Artikkelin mukaan Googlen VR-lasien nimi olisi Daydream Viewer. Samalla Google julkaisisi huhujen mukaan uudet Pixel-sarjan älypuhelimet.

Daydream -yhteensopivien puhelimien tai lasien hinnoittelu ei ole vielä selvillä. Laitteet ei välttämättä tule myyntiin heti julkaisun jälkeen.

Monet suuret älypuhelinvalmistajat, kuten Samsung, HTC, Huawei ja LG aikovat valmistaa Daydream-yhteensopivia puhelimia. Google tarjoaa näille valmistajille standardin, jonka mukaan puhelimet valmistetaan. Valmistajat valmistavat ja myyvät itse myös omat Daydream VR-lasit.

Daydream tulee hyvin todennäköisesti olemaan suosituin VR-alusta heti julkaisunsa jälkeen, koska se on integroitu suoraan Googlen Android-käyttöjärjestelmään. Vuonna 2016 ainoastaan kalleimmat ja parhaimmat älypuhelimet ovat VR-yhteensopivia. Vuoden parin päästä VR-ominaisuudet löytyvät jo keskihintaluokan puhelimista ja siitä hetken päästä kaikki puhelimet ovat VR-yhteensopivia. Massamarkkinoita varten tarvitaan paljon kiinnostavaa VR-sisältöä, jotta ihmiset hankkivat Daydream puhelimiinsa VR-laseja ja käyttävät niitä.

Miten Google Daydream VR-lasit eroavat kilpailijoista?

Daydream tulee olemaan ominaisuuksiltaan hyvin todennäköisesti Samsungin GearVR:ää vastaava, mutta Gear VR:stä poiketen siinä on mukana VR-sovelluksien kanssa yhteensopiva käsiohjain. Tämä käsiohjain ei kuitenkaan ole yhtä tarkka kuin HTC Viven tai Oculus Riftin ohjaimet.

Daydream-lasit ovat todennäköisesti Gear VR:ää pienempiä ja kevyempiä, koska suurin osa tarvittavasta tekniikasta on integroitu suoraan puhelimeen.

HTC Vive, Oculus Rift ja PlayStation VR -tarjoavat Daydream VR-laseja laadukkaammat grafiikat, koska nämä hyödyntävät tehokkaiden tietokoneiden tai pelikonsolien laskentatehoja. Daydream VR-lasien kaikki laskenta tapahtuu tehoiltaan heikommassa älypuhelimessa.

Google Cardboard on Googlen pahvista valmistettu ensimaistiainen VR-maailmaan. Cardboard-lasit toimivat kaikilla älypuhelimilla,  kun taas Daydream-lasit toimivat ainoastaan Daydream-yhteensopivilla, kalliimmilla älypuhelimilla. Cardboardia ei ole optimoitu Daydreamin tapaan VR-käyttöön, joten Cardboardin VR-kokemus ei ole yhtä laadukas kuin Daydreamilla.

Daydream VR-lasit eivät ole todennäköisesti yhteensopivia iPhone puhelimien kanssa.

Tarkemmin erilaisten VR-lasien eroista kannattaa lukea omasta virtuaalilaseja käsittelevästä artikkelista.

Yhteistyökumppanit tuottavat sisältöä Google Daydream -alustalle

Google yrittää saada Daydream alustalle myös heti alusta lähtien runsaasti sisältöä. Heti alkuvaiheessa kumppaneina mukana ovat suuret mediayhtiöt ja teknologiayhtiöt New York TImes, Wall Street Journal, CNN, Hulu, Netflix, HBO, IMAX Ubisoft ja EA. Luonnollisesti myös Googlen oma videoalusta Youtube on keskeisessä roolissa Daydreamin 360-videoiden katselussa.

Erilaiset 360-videot on todennäköisesti suosituinta sisältöä alkuvaiheessa. Daydreamin käsiohjaimen ansiosta Daydreamilla pelaaminen on helpompaa kuin Samsungin GearVR-laseilla. Käsiohjainta voi käyttää peleissä vaikkapa ongenvapana, kuten ruotsalaisen Resolution Gamesin Bait-pelissä.

Googlen on myös kerrottu rahoittavan Daydream projekteja sadoilla tuhansilla dollareilla per projekti laadukkaan sisällön aikaansaamiseksi. Rahoitusta ovat saaneet esimerkiksi useat tunnetut Youtube-tähdet. Odotettavissa on siis paljon 360-videosisältöä.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa:

Tero Pänkäläinen
Seuraa

Tero Pänkäläinen

Olen Deeptale Oy:n toimitusjohtaja ja co-founder. Deeptale tekee VR ja AR-markkinointikokemuksia, workshoppeja ja konsultointia.
Tero Pänkäläinen
Seuraa

Tero Pänkäläinen

Olen Deeptale Oy:n toimitusjohtaja ja co-founder. Deeptale tekee VR ja AR-markkinointikokemuksia, workshoppeja ja konsultointia.

More in virtuaalilasit
Dodocasen valmistamat Google Cardboard virtuaalilasit
Miten Google Cardboard eroaa paremmista virtuaalilaseista?

Google Cardboard VR-lasit iPhone ja Android käyttöön. Parhaat Cardboard sovellukset, Cardboardin hinta ja ostopaikat Suomessa.

Close