Acer VR-lasit Microsoft Windows 10 ympäristöön.

Acerin Microsoftin Windows 10 yhteensopivat VR-lasit

Microsoft julkaisi loppuvuodesta 2016 konseptin VR-laseista ja kertoi, että mm. Acer ja HP alkavat kehittämään omia VR-laseja näiden suunnitelmien pohjalta. Lasit toimivat Microsoftin Windows 10-ympäristössä. Build-tapahtumassa ensimmäiset kehittäjät pääsivät kokeilemaan Acerin VR-laseja

Microsoftin kehittämä paikannusteknologia

Acerin VR-lasien paikannus perustuu Microsoftin kehittämään paikannustekniikkaan. Acerin lasien etu kilpailijoihin verrattuna on se, että lasit eivät tarvitse ulkoisia järjestelmiä paikannusta varten. Rift ja PSVR tarvitsevat toimiakseen pöydälle asetettavat kamerat ja Vive kaksi infrapunalähetintä. Acerin VR-laseista tulee kilpailijoiden tapaan johto tietokoneelle.

Nykyiset VR-lasit ovat vielä liian painavia ja epämukavia, jotta niitä viitsisi käyttää pidempään. Ensi kokemusten mukaan Acerin VR-lasit ovat kilpailijoita kevyemmät, joten tätä voidaan pitää positiivisena asiana.

Acerin VR-lasien heikkous saattaa olla LCD-näyttöpaneelit

Acerin VR-lasien suurin puute on näyttöpaneeleissa. Kaikki muut nykyaikaiset VR-lasit käyttävät OLED-paneeleita, kun taas Acerin VR-lasit perustuvat LCD-paneeleihin. Lasien ensimmäiset testaajat ovat raporteineet pienestä viiveestä ja nykimisestä, erityisesti jos päätä liikuttaa nopeaasti sivulta toiselle. LCD-paneelit ovat selvästi askel taaksepäin kehityksessä. Myös lasien optinen laatu on jättänäyt ensi kokemusten mukaan toivomisen varaa.

Todennäköisesti Acerin VR-lasit eivät ole erityisen hyvin pelaamiseen soveltuvat. Microsoftin suunnitelmissa lienee rauhallisemmat yritysmaailman ratkaisut. Tiedossa ei ole myöskään se, pystyykö Acerin laseilla käyttämään muille laseille suunniteltuja VR-sovelluksia. Microsoftin ratkaisu pelaajille on todennäköisesti vuonna 2018 markkinoille tulevat Xbox-yhteensopivat VR-lasit.

Acerilta ja Microsoftilta käsiohjaimet VR-laseille

Acerin on kehittänyt Microsoftin konseptin pohjalta VR-lasien kanssa yhteensopivat käsiohjaimet, joilla voidaan ohjata VR/AR-sovelluksia. Kilpailijoilla Riftillä, Vivellä ja PSVR:llä ohjaimet on ollut markkinoilla jo useita kuukausia.

Ohjainten paikannusteknologia perustuu VR-lasien kameroihin. Tämän myötä moni on kyseenalaistanut sen, kuinka hyvin ohjaimet toimivat silloin, kun kädet eivät ole suoraan näkökentässä vaan vaikkapa suorana alhaalla tai niskan takana. Tarkempia kokemuksia ohjainten toimivuudesta saadaan myöhemmin, toistaiseksi kehittäjät eivät ole päässeet kokeilemaan ohjaimia.

Ohjaimet tulee todennäköisesti joulumarkkinoille, hinta erikseen ostettuna lienee sadan euron tuntumassa.

Hinta ja toimitukset

Acerin lasien hinta yhdessä edellä esiteltyjen käsiohjainten kanssa kerrotaan olevan noin 400 dollaria. Lasit ovat siis kilpailijoita edullisemmat. Lasien ennakkotilaukset ovat alkaneet ja toimitusten pitäisi alkaa elokuussa 2017.

Tero Pänkäläinen
Seuraa

Tero Pänkäläinen

Olen Deeptale Oy:n toimitusjohtaja ja co-founder. Deeptale tekee VR ja AR-markkinointikokemuksia, workshoppeja ja konsultointia.
Tero Pänkäläinen
Seuraa

Tero Pänkäläinen

Olen Deeptale Oy:n toimitusjohtaja ja co-founder. Deeptale tekee VR ja AR-markkinointikokemuksia, workshoppeja ja konsultointia.

More in virtuaalilasit
gearvr vr-lasit consumer edition
Kuinka 150€ Samsung Gear VR -virtuaalilasit eroavat kalliimmista VR-laseista?

Esittelyssä Gear VR -virtuaalilasit! Löydä hinta, julkaisuajankohta ja sopivat Galaxy ja Note -puhelimet. Miten Samsung VR-lasit eroaa kalliimmista vaihtoehdoista?

Close