Sony PlayStation VR virtuaalilasit PS4

PlayStation VR laadukkaista VR-laseista suosituin?

PlayStation VR – lasit

PlayStation VR -lasien hinta Suomessa on noin 450€ eli hieman vähemmän kuin uuden PlayStation 4 -konsolin hinta. PS4 -konsolin (400€) lisäksi PS VR tarvitsee toimiakseen Move -ohjaimet ja -kameran, jotka maksavat reilun 100€.

PlayStation konsoli, ohjaimet, kamera ja PSVR -lasit maksavat yhteensä siis noin 1 000€. Hinta on edullinen verrattuna siihen, mitä kilpailijat HTC Vive tai Oculus Rift tietokoneineen maksaa.

Tutustu myös muihin virtuaalilaseihin:  Virtuaalilasit – esittelyssä 6 parasta!

virtuaalilasit vertailu Oculus rift Htc vive Sony psvr Samsung gear vr Google cardboard
Kuvaa saa jakaa vapaasti kunhan liittää mukaan linkin www.virtuaalimaailma.fi/virtuaalilasit/

Pikalinkit: Google CardboardGear VROculus RiftHTC VivePlayStation VR

PlayStation VR vaatii toimiakseen PlayStation 4 -konsolin

Playstation VR vaatii toimiakseen Sonyn PlayStation 4 -pelikonsolin, aikaisemmat mallit eivät riitä VR-sovellusten pyörittämiseen. Sony on myös julkaissut tehokkaamman PlayStation 4 Pro -konsolin, jolla tietyt VR-pelit näyttävät paremmilta.

PlayStation 4 Pron näytönohjain on tuplasti aiempaa tehokkaampi, joten erityisesti PlayStation VR:n käyttäjät hyötyvät päivityksestä. Tavalliselle pelaajalle päivityksestä ei välttämättä ole merkittävää hyötyä, mutta Wiredin artikkelin mukaan uusi Pro -konsoli pyörittää VR-pelejä korkeammalla kuvataajuudella. Matalalla kuvataajuudella pyörivät pelit aiheuttavat helpommin huonovointisuutta. Kaikkien PS4 pelien pitäisi toimia myös vanhalla konsolilla.

Uuden Pro konsolin myyntihinta tulee olemaan Yhdysvalloissa $399.

PS VR tekniset ominaisuudet

Playstation VR:ssä näytön tarkkuus 960*1080 silmää kohden, joten lasien koko näytön resoluutio on 1920×1080. Lasien kuvataajuus kuvataajuus on 120 kuvaa sekunnissa.

PlayStation VR käyttää pelaajan liikkeen ja sijainnin seurantaan PlayStationin kameraa. Tämä mahdollistaa liikkumisen virtuaalimaailmassa siten, että kun käyttäjä astuu askeleen eteenpäin, virtuaalimaailma muuttuu liikkeen mukana.

PlayStation VR -sovellukset on kuitenkin tarkoitettu käytettäväksi pääosin istualtaan. Liikkuminen on mahdollista vajaan parin metrin alueella, kun HTC Vivellä voi liikkua jopa 4×4 metrin kokoisella alueella.

Lasien käyttäjä voi käyttää käsiään virtuaalimaailmassa Sony Move -liikeohjaimilla. Move ohjaimet on jo melko vanhat, joten ne eivät ole yhtä tarkkoja kuin esimerkiksi HTC Viven ohjaimet.

PlayStation VR-lasit tuntuvat pantamaisen rakenteen ansioista yllättävän mukavilta ja ergonimisilta päässä.

PlayStation VR-lasit vaativat johdon konsolin ja virtuaalilasien väliin.

PlayStation VR mahdollistaa sosiaalisemman pelikokemuksen

VR-lasien käyttäminen eristää pelaajan ulkomaailmasta. Sonyn on yrittänyt tehdä pelaamisesta sosiaalisempaa siten, että myös ilman vr-laseja pelaava voi osallistua peliin. Toinen pelaaja näkee kuvan tavallisesta televisiosta ja hän voi ohjata peliä tavallisella peliohjaimella. Yleensä VR-peleissä vain yksi pelaa ja muut katselevat.

Onko PlayStation VR suosituin VR-lasimalli?

PlayStation VR -virtuaalilasien suurin etu muihin verrattuna on se, että PlayStation 4-konsoleita on myyty kymmeniä miljoonia. Olemassa olevan laitekannan johdosta PlayStation VR on todennäköisesti kilpailijoitaan (HTC Vive, Oculus Rift) suositumpi VR-lasimalli.

Kilpailijoita edullisemman hinnan myötä PSVR:n graafiset ominaisuudet ei täysin yllä kilpailijoiden tasolle.

Sinua saattaisi myös kiinnostaa:

Image credit:

By Marco Verch (Sony: Project Morpheus) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tero Pänkäläinen
Seuraa

Tero Pänkäläinen

Olen Deeptale Oy:n toimitusjohtaja ja co-founder. Deeptale tekee VR ja AR-markkinointikokemuksia, workshoppeja ja konsultointia.
Tero Pänkäläinen
Seuraa

Tero Pänkäläinen

Olen Deeptale Oy:n toimitusjohtaja ja co-founder. Deeptale tekee VR ja AR-markkinointikokemuksia, workshoppeja ja konsultointia.

More in virtuaalilasit
HTC Vive virtuaalilasit consumer version
Onko HTC Vive paras VR-lasivaihtoehto 1000€ hinnalla?

Esittelyssä HTC Vive-virtuaalilasit! Lue kokemuksia Viven käytöstä! Myös lasien hinta, julkaisuajankohta ja tekniset tiedot.

Close